Kakaové boby
kakaové boby
Kakaové boby jsou semena kakaovníku pravého, která jsou obsažena v cca 30 cm velkém plodu.
Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu kvalitní čokolády. Jsou vhodné i k přímé spotřebě např. jako oříšky. Rozdrcené boby lze použít i v kuchyni na přípravu pokrmů.
Kakaové boby mají mnoho blahodárných účinků.
Ekvádorské boby jsou typické pro svoje výjímečné aroma.
Technologie výroby:
1- sklizeň
2- fermentace
3- třídění
4- mletí bobů
5- lisování kakaového másla
Nabízíme tyto druhy kakaových bobů:
1) CCN-51 "Coleccion Castro Naranjal"
- je to klon odrůdy Arriba Nacional. Jedná se o vyšlechtěné kakao, odolné proti plísním a nemocem. Boby jsou větší a úhlednější. Stromy CCN-51 jsou menší, např. jako zákrsky jablek, u odrůdy ASS jsou stromy velké jako jabloně.
2) ASS
- zone: Macache, Los Rios
V této provincii najdeme spoustu přítoků řek pramenících v horách (Andy). Toto ve spojení s geografickými rysy této oblasti dělá z provincie Los Ríos ráj pro pěstitele kakaa. Kakao Los Ríos má lahodnou vyváženou chut´.
- zone: Chone, Manabi
Jedná se o velmi suchou oblast s nízkými srážkami po celý rok, přesto je chut´kakaa z Manabi jemná a krémová.
Balení bobů: pytel 69 kg (pro velkoobchody a výrobce), dóza 500 g nebo navážené menší množství
František Bačík – kakaoveprodukty.cz © 2012 Všechna práva vyhrazena