DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Kakaové boby

kakaové boby

Kakaové boby jsou semena kakaovníku pravého, která jsou obsažena v cca 30 cm velkém plodu.

Kakaové boby jsou základní surovinou pro výrobu kvalitní čokolády.  Jsou vhodné i k přímé spotřebě např. jako oříšky.  Rozdrcené boby lze použít i v kuchyni  na přípravu pokrmů.

Kakaové boby mají mnoho blahodárných účinků.

Ekvádorské boby jsou typické pro svoje výjímečné aroma.


 

Technologie výroby:

1- sklizeň

2- fermentace

3- třídění

4- mletí bobů

5- lisování kakaového másla

 

 

 

 

Nabízíme tyto druhy kakaových bobů:

1) CCN-51 "Coleccion Castro Naranjal"

- je to klon odrůdy Arriba Nacional. Jedná se o vyšlechtěné kakao, odolné proti plísním a nemocem. Boby jsou větší a úhlednější. Stromy CCN-51 jsou menší, např. jako zákrsky jablek, u odrůdy ASS jsou stromy velké jako jabloně.

2) ASS

- zone:   Macache, Los Rios

V této provincii najdeme spoustu přítoků řek pramenících v horách (Andy). Toto ve spojení s geografickými rysy této oblasti dělá z provincie Los Ríos ráj pro pěstitele kakaa. Kakao Los Ríos má lahodnou vyváženou chut´.

- zone: Chone, Manabi

Jedná se o velmi suchou oblast s nízkými srážkami po celý rok, přesto je chut´kakaa z Manabi jemná a krémová.

 

Balení bobů: pytel 69 kg (pro velkoobchody a výrobce), dóza 500 g nebo navážené menší množství

 

 

   

 

    

 


 

František Bačík – kakaoveprodukty.cz   © 2012 Všechna práva vyhrazena